Låt oss ta det mindre angenäma med Byns crêperie och cederie först så är det gjort (och då det är det första man möts av så är det absolut motiverat att ta upp så här inledningsvis).
Det handlar om inredningen — en orgie i fransk, genomtacky bondromantik med gatskyltar på väggarna, en pump, fiskeredskap lutade mot hörnen, en fullskalig lyktstolpe och chansons i stereon. Dessa åtföljs av hårda klaffstolar och fullkomligt charmlösa, höglackade bord som ser ut att ha plockats från något personalfikarum. Men så kommer vi till menyn.
Byn erbjuder utöver ett trettiotal sorters cider från enkla bouchéer till exklusiva réservéer, ungefär tjugo olika galettevarianter fördelade på fisk/skaldjur, kött/chark, vilt/fågel och vegetariskt. La marée montante, en galette överröst med spänstig scampi, pilgrimsmusslor och blåmusslor i fond med vitlök, vitt vin och fänkål är för sina 179 kronor helt makalöst prisvärd för något så omfångsrikt och utsökt. Även La valée d´auge, en galette med fasanbröst, bondpotatis, plommon, äpple och ett stänk calvados gör att vi återigen förundras över inredningen som står i så bjärt kontrast till gourmetgaletterna vi serveras.
Det övergår vårt förstånd vilken typ av publik man egentligen vill locka till sig, men med blicken sänkt under måltiden kommer man riktigt nära det äkta Normandiet.