Boru Bowl Bar

Redaktion 10:18 16 Oct 2018

Det har gått ett halvår sedan pokérestaurangen Bôru Bowl Bar slog upp portarna på Kärleksgatan, en riktigt drömadress att öppna upp en restaurang på. Inte bara för det fina namnet, utan också för att Kärleksgatan blomstrar av nytt liv och nyöppningar mellan Davidshallstorg och gågatan mitt i centrala Malmö.

Sedan starten har restaurangägarna Hanna Meyer och Linus Sjöstrand jobbat stenhårt och när vi kommer på anonymt besök berättar Linus att han jobbat sex månader i sträck, utan att ta en dag ledigt. Regnet öser ner utanför och vi är ensamma gäster framåt kvällskvisten, strax innan restaurangen ska stänga. Huvudfokus på Bôru Bowl är lunchen och man stänger redan 19, men har inga problem med att börja servera oss trots att det bara är en halvtimme till stängning.

Menyn består av trendiga och på pappret hälsosamma bowls med sushiris som standardbas. Det går dock fint att byta ut riset mot sjögräsnudlar, rödkål, spetskål babyspenat och yuzy soy om man skulle vilja det.

Nio bowl-alternativ finns att välja mellan på menyn med namn som Wasabi salmon, Tofu wasabi och ”Crispy pork och Baked salmon. Vi snackar kol, kimchi, koriander, picklad rättika och diverse dressingar och toppings.

Vi väljer en Crispy pork, med extra pork (179 kr) och en ”Aburi Salmon” med lätt grillad 24-timmarslax lax med sjögräsbotten (139 kr) istället för ris, på rekommendationer från kocken. Dricka på detta: En ljus kinesisk rislageröl, Tsingta (69 kr) och en Kirin Ichiban (69 kr), en japansk lageröl, även den ljus.

Den förstnämnda bowlen smälter i munnen med sin 12-timmars rimmade och rostade grissida. Jag är glad att jag tog mig i kragen och valde ”extra pork” eftersom jag är hungrig och detta var utsökt. Den hemmagjorda kimchin är smakrik och har inslag av hetta som kombineras fint med det syrliga picklade äpplet och fänkålen.

Att lyssna på kocken och att ta sjögräsnudlar till lax-bowlen visar sig vara rätt val eftersom det samlade upp smakerna i botten på skålen. Båda rätterna var mättande och det är alltid ett gott tecken när man tittar på varandra instämmande efter att man ätit upp och säger ”hit får vi gå snart igen”.

Det märks att ägarna jobbat hårt för att få igång bowlbaren och att det är lite folk när vi är här beror nog snarare på vädret och på tidpunkten. Men det skadar väl inte att komma med en rekommendation, för det här var riktigt gott (om än lite dyrt för en lunch) och vi hoppas att Hanna och Linus kan ta någon dag av välförtjänt ledighet snart. 

Hemsida: 
Öppettider: 
Tisdag - Fredag 12-15/16-19, Lördag 12-18
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 10, 2018.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Gerege

Sedan övertagandet av klassiska Mongolian Barbecues lokaler på Södra Promenaden 2017 har Gerege varit ett spännande tillskott på Malmös restaurangkarta.

Krogrecension: Sushi Rebellion

I våras skrev vi om faktumet att antalet sushirestauranger som poppade upp i Malmö höll god takt med antalet barn som förlöstes i babyboomen på 40- till 60-talet. Sushi Rebellion var en av dessa, som vi dessutom uppmärksammade i samband med att det blev klart att man skulle slå upp portarna.