Borrwalls Kök

Redaktion 17:48 29 Feb 2016

Där Restaurang Traditions bakficka tidigare låg på Tjärhovsgatan ligger sedan snart ett år tillbaka Borrwalls Kök som drivs av paret Borrwall, Lena och Lennart.

Trender i smaker och uttryckssätt är inget som alls bekommer Borrwalls; ”helt enkelt gott” är restaurangens uttalade devis. I en stad som Stockholm, där många krogar balanserar på en tunn lina för att försöka vara rätt, ligga rätt i tiden, kan det kännas befriande att för en gångs skull komma till ett ställe som detta. Med ”gott” som bärande idé kommer man långt utan krusiduller, ja, kanske till och med längre.

Att komma innanför dörren på Borrwalls är en omedelbar upplevelse. Man märks när man kommer in i den lilla lokalen med ungefär trettio sittplatser. Att uppge namnet på bokningen behövs inte. Är det xx? undrar Lena snabbt vid ankomst. Redan vid bordsbokningen mejlar man med Lena i stället för att boka genom ett formulär, kontakten blir personlig direkt. Det klär Borrwalls på ett sätt som det inte hade klätt alla restauranger.

Restaurangen är ganska full den kväll mitt i veckan som vi är på besök. Alla gäster är i åldersspannet 50 till 60 år, inte helt olika paret Borrwall själva; välmående par eller smågrupper i den övre medelåldern. Man får känslan av att många av dem är stammisar och att en och annan kanske rentav känner ägarna. Intimiteten känns påtaglig på ett osvenskt sätt, inte helt olik upplevelsen på små restauranger i Frankrike.

Till förrätt äter vi musselsoppa med räk- & gravlaxtartar. Soppan är perfekt balanserad. Tartaren vet vad den vill med sina distinkta smaker. De kompletterar varandra på ett utmärkt sätt. Varmrätten, en nattbakad lammstek med provencalska grönsaker, rosmarinsky och potatiskaka är möjligen lite ospänstig. Potatiskakan är utmärkt, men i övrigt känns det understundom lite tråkigt och monotont. Så till desserten. Den vita chokladglassen med passionsfrukt och hallonmaräng är en fest. Troligtvis en av de bästa recensenten någonsin har stött på.

Dessutom är utbudet av dryck är omsorgsfullt utvalt. Man kan känna sig trygg i restaurangens händer när det kommer till rekommendationer av vin, öl och sprit.

Borrwalls är ingen anspråksfull restaurang till sättet. I stället bedrivs restaurangen med den självklarhet och chosefrihet som annars mest förknippas med restauranglivet nere på kontinenten. Den här trevliga kvarterskrogen är verkligen ett välkommet tillskott i Stockholms restaurangliv.

Telefon: 
08 120 591 92
Hemsida: 
Öppettider: 
Lunch: Ons – Fre 11:30 – 14:00 Middag: Tis – Lör 17:30 – 22:00
Stad: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Grus Grus

Att Grus Grus vid Odenplan bär släktskap med Tranan märks inte bara på läget, utan bland annat också namnet då detta är den latinska benämningen på fågeln.

Rawbata

Rörstrandsgatan har alltid varit ett restaurangstråk att räkna med, och det senaste halvåret har det nästan blivit fånigt.

Mr Voon

Med Mr Voon på plats finns inte ett spår kvar av de brister som Mother tidigare bar på.

Ichi

Saori Ichihara är en av Stockholms bästa kockar just nu. Kanske landets.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!