Bianchi Café & Cycles

Redaktion 07:33 23 Aug 2017

Bianchi har på kort tid gått från cykelaffär och verkstad via café till att nu i våras blomma ut till fullfjädrad restaurang. Det senaste steget togs tillsammans med den evige entreprenören Pelle Lydmar (Lydmar Hotel, Strandvägen 1) i samband med flytten till Norrlandsgatan 16. Resultatet är en livsstilskrog med ett hundratal platser, som osökt för tankarna till Joe & the Juice.

I högtalarna spelas ett Boiler Room-set på hög volym, personalen är enhetligt klädda i shorts utanpå tightsen och det står cyklar precis överallt. Menyn är av mellanrättskaraktär och finurligt uppdelad på proteiner, kolhydrater samt pizza. 

Vi beställer in en straciatella tillsammans med några svampkroketter för att snacka på medan vi väntar in resterande beställningar. Detta visar sig snart vara lättare sagt än gjort. Vi hinner inte ens avsluta meningen att "snacksen smakade bra" innan både varmrätterna, pizzan och efterrätten med avec står på bordet. Detta är riktigt imponerande på totalt tre kockar i köket med en i princip fullsatt restaurang och uteservering, hur gör de? 

För maten håller faktiskt även den en förhållandevis hög kvalitet. Vi betar igenom en halstrad tonfisk (125 kronor) med gurka, mango och koriander som smakmässigt förvisso hade tjänat på att sotas istället men i övrigt en trevlig anrättning. Kycklingrätten är däremot fullkomligt fläckfri och funkar trots sitt facila pris på 155 spänn utan problem som en varmrätt. Strax innan vi tagit oss igenom denna kommer vår servitör in och sätter sig avslappnat i soffan bredvid oss för att meddela att vår pizza redan är färdig. Vi ger tummen upp även till att framma denna och vips har vi tagit oss igenom en trerätters måltid på strax under 45 minuter. 

Bianchi Café & Cycles huserar i Norrønas gamla lokaler på Norrlandsgatan, och är den första delen i vad som ska komma att bli en stockholmsinkarnation av Eataly. Krogen gör inte anspråk på att leverera någon form av fine dining, men som restaurang i mellansegmentet funkar den alldeles utmärkt så länge du kan stå ut med en rejäl dos livsstil på samma gång.

Adress: 
Norrlandsgatan 16
Hemsida: 
Öppettider: 
mån-tor 07:30-24:00, fre 07:30-01:00, lör 08:30-01:00, sön 08:30-17:00.
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 07, 2017.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Rawbata

Rörstrandsgatan har alltid varit ett restaurangstråk att räkna med, och det senaste halvåret har det nästan blivit fånigt.

Mr Voon

Med Mr Voon på plats finns inte ett spår kvar av de brister som Mother tidigare bar på.

Ichi

Saori Ichihara är en av Stockholms bästa kockar just nu. Kanske landets.

Frantzén

Efter att ha slussats ned för en trappa till matsalen välkomnas vi av Björn Frantzén, som överser ett femtontal kockars jobb i det stora öppna köket.

Tong

Vi kommer garanterat att återvända många gånger till Tong, men chilla med chilin eller byt namn till Tjong.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!