Belle Epoque

14:34 3 Feb 2010

Du har förmodligen redan varit här. Under den korta tid som Belle epoque har haft öppet har det snabbt blivit ett ytterst populärt tillhåll. Kanske lite för populärt för sitt eget bästa, hinner vi tänka medan vi väntar på att någon av de stressade kyparna ska visa oss till vårt bord. Servicen är varken blixtsnabb eller knivskarp, men viljan och den uppriktiga vänligheten går inte att ta miste på. Vi känner oss välkomna.  

Menyn är kort. Inga förrätter, tre varmrätter och tre desserter. I gengäld byts innehållet ut varje vecka. Vinlistan är också kort. Fem vita och lika många röda bjuds, nästan alla på glas. Vi väljer laxen för 180 kr och följer kyparens rekommendation av vin och landar tacksamt i Italien. Köket bjuder på rena, friska smaker i de fria förrätter som bjuds. Linser, bönor, dill och citron är ingredienser som känns bekanta i kvarteren. Men den kaprisyoghurt som ackompanjerar de goda hembakta bröden siktar kanske aningen högre än vad den träffar. Fisken är smakfullt serverad med mangold, citrondoftande gnocchi, riven rättika och en rik sås smaksatt med fänkål. Laxen är härligt rökig och len som sammet mot gommen. Mangolden är så kärleksfullt tillredd att vi tror oss äta direkt ur den ångande skånska sommarmyllan. När vi leende beställer in en portion syltade päron med sviskonglass och smulor av kryddbröd för att avsluta måltiden får vi det smärtsamma beskedet att restaurangen inte äger någon espressomaskin. Synd att behöva avsluta en fenomenal måltid med oljigt bryggkaffe. Så fort detta är åtgärdat och servicen har fått förstärkning kommer inte Belle epoque att lämna någon ledsen. 
                           
 

Öppettider: 
ons–lör 18-01.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.