Beijing 8

Redaktion 13:08 28 Mar 2013

bejing8_twal_1.jpg

Inklämd mellan mexikanen och hårdrockaren på Magasinsgatan ligger Beijing 8. En liten urban dumplings-restaurang med stora idéer om vad snabbmat borde vara. Väl inne i lokalen nickar vi gillande mot varandra och beställer alla dumplings på menyn. Sedan måste vi välja hur våra dumplings ska tillagas: ångade, friterade, stekta och/eller i misobuljong. Eftersom vi oftast litar på kocken när vi går ut och äter låter vi henne bestämma åt oss. Vi serveras friterad dumpling på anka och ingefära, ångad dumpling på kyckling och jordnöt, kyckling och black bean i miso, och stekt dumpling på fläsk och shiitake. Det vegetariska alternativet missar vi lite medvetet eftersom vi åt sallad till lunch och laxdumplingen fanns inte upptinad vid tidpunkten för vår beställning. Även om en bra dumpling oftast står stadigt på egna ben gör såserna upplevelsen lite bättre. Även här beställer vi rubbet.
Det finns egentligen inte så mycket att anmärka på det som serveras. Smakerna finns där och är över förväntan. Degen är lite väl tjock för vår smak, men alla gillar olika. Såserna lämnar lite att önska, men även Big Mac-såsen var tvungen att lära sig krypa innan hen kunde gå, eller hur?
Beijing 8 existerar inte för att få stjärnor i Guiden. De är här för att ge oss ett sundare och roligare alternativ till fet och stabbig snabbmat. Och det är både roligare och mer prisvärt än alla andra alternativ. Det handlar om att servera bra mat till bra pris, som snabbmat ska vara. Beijing 8 är viktigt för Göteborg. Det smakar bra och är billigt. Ett smart koncept som vi hoppas att många fler vågar haka på.

Öppettider: 
mån–fre 11–21, lör 12–21. Besök även beijing8.se för mer info.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Human

Den gamla sportbaren på Risåsgatan är totalt utblåst och ett minne blott. Nu har Årets Kockvinnaren Martin Moses och hans krögarkollegor tagit över.