Barbro

Redaktion 13:56 19 Dec 2012

Fotograf: Thatsanie Sieda

I exakt ett år har Barbro huserat i de lokaler som under ett kort tag gick under namnet Brofästet. Med ett kök som tidigare jobbat på Hasseludden Yasuragi, barpersonal från Medusa och en biografföreståndare från Bio Rio blev restaurangen snabbt ett populärt tillhåll både för lokalbefolkningen och tillresta gäster. Nu är det fullspikat i princip dagligen vilket gör att vi bokar bord i god tid innan ankomst. 

Allra bäst upplevs denna typ av japanska kök med ett potpurri av många olika rätter, vilket priserna på krogen lämpligt nog tillåter. Bland favoriterna hamnar den halstrade tonfisken med sesamdressing och den korianderdoftande Biff Sashimin, även om också de blandade sushitallrikarna är väl godkända. Smakerna är fina men stundtals något förutsägbara, det är gott men innehåller få överraskningar. Havsabborren med betor, bonitosoja och pesto är ett uppfriskande undantag. 

Det finns många röster i stans krogliv som gång på gång går varma om Ljunggrens Spicy Tuna, men faktum är att på Barbro har klassikern fått sig en värdig utmanare och frågan är om vi inte ser en tronföljare som snart vill göra anspråk på kronan. En perfekt krispig tempura omsluter de blodröda tonfisk-filéerna som serveras med chilimajonnäs och tamarindsoja. En fullkomligt ljuvlig rätt som vårt sällskap tar backning på både en och två gånger. Det här är en rätt man återvänder för. 

Efterrättsmenyn är kortfattad och klassisk med chokladfondant och crème brûlée i spetsen. Vi fastnar emellertid för den enda ögonbrynshöjaren i form av grönäppelsorbet med kokossoppa och rostade kryddor, som visar sig vara oerhört trevlig. I källaren på Barbro visas allt som oftast film i samarbete med Bio Rio, och baren är ofta tämligen fullsatt. Men det största dragplåstret hos Barbro är ändå helt klart maten och miljön runt den. På bara ett år har Barbro med all önskvärd tydlighet visat att de är här för att stanna. 

 

 

 

Adress: 
Hornstulls Strand 3
Öppettider: 
tis–tor 17.00–22.30, fre–lör 17–00.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!