Angry Diner

Redaktion 07:33 25 Aug 2014

Den arga kocken Anders Öfvergård har som vi tidigare rapporterat om tagit över Sjögräs lokaler på Timmermansgatan och öppnat Angry Diner. Under våren och sommaren spelades arbetet med krogen in och kommer under hösten med start den 28 augusti att sändas som ett program i Kanal 5 med den hyfsat förutsägbara titeln "Arga Restaurangen". I programmet har Anders tagit sig an tio stycken oerfarna ungdomar som efter programmets gång om allt går väl ska driva restaurangen vidare när kamerorna har slocknat och Öfvergårds frustande käftar inte längre manar på. 

Menyn är tämligen enkel, men inte för den delen oigenomtänkt, och består av idel säkra rätter såsom hamburgare, pulled pork och ett par vegetariska alternativ. Goffigt och enkelt, helt enkelt. Och smakerna är det inget större fel på, visar det sig, sånär som på en fullkomligt vinägerdränkt caesarsallad vid vårt första besök. Men visst sker det snedsteg på vissa håll och kanter. Perus motsvarighet till Mathias Dahlgren heter Gastón Acurio - han är guden av ceviche i hemlandet. På Angry Diner har man anammat Acurios cevichefilosofier, fast valt att göra tvärt om. Förrätten ceviche består av en upptinad sej som simmar i stickigt limekoncentrat tillsammans med några bitar omogen avocado och försurnad koriander. Att misslyckas med en så lättlagad rätt är, oavsett ambitionsnivå, ingenting annat än nonchalant slarv. Steaktartaren är – som tidigare nämnt – övergoffig i sin goffighet, ett groteskt köttberg i hink. Presentationen påminner om en påkörd bäver som sulats mot en vägg. Men blundar man är smaken inte alls dum. Köttet håller härligt grov konsistens och tillsammans med en kraftig bourbonmajonnäs är steaktartaren mot förmodan en av restaurangens vinnarrätter.

Med undantag för ovanstående snedsteg är det överlag ganska gott och utan några större utsvävningar. Faktum är att portabelloburgaren är ett av de bättre vegetariska burgaralternativ vi sett på senaste tiden. Priserna ligger också på en nivå därefter, även om samtliga sideorders kostar några tior extra, och att komma undan med en nota för två under femhundralappen är ingen större svårighet. 

Servicen då, hur har det gått för programmets deltagare efter att kamerorna slocknat? Om man bortser från vårens skeppsbrott till lunchbesök (inkluderat ovan nämnda caesarsallad) håller restaurangen en fullt acceptabel kvalitet, både sett till mat och bemötande. Angry Diner håller på att växa in i rollen som kvarterskrog och har lagt ambitionsnivån på en rimlig sådan. Vi kommer med sannolikt att komma tillbaka för att fylla buken utan att bli ruinerade. 

Arga Restaurangen har premiär den 28 augusti klockan 21.00 på Kanal 5. 

Adress: 
Timmermansgatan 24
Telefon: 
841200
Hemsida: 
Öppettider: 
mån–tor 11–22, fre 11–23, lör 12–23, sön 12–22
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!