You People

Andreas Heilborn 09:00 26 Jan 2023

När filmen Guess Who´s coming to dinner (1967) hade premiär tog den upp frågan om blandäktenskap, något som fortfarande var förbjudet fram till sex månader innan filmens premiär i ett USA där medborgarrättsrörelsen kämpade för de svarta amerikanarnas rättigheter. Det har därefter gjorts flera filmer, både komedi och drama, på ämnet. Även försök i vice versa-versioner har gjorts. Det verkar fortfarande vara möjligt att göra film på ämnet i nya You People.

Jonah Hill, som även skrev manuset, spelar Ezra. En poddare med en bullrig judisk familj, framförallt mamma Shelley (Julia-Louis Dreyfus). Ezra träffar av en slump Amira (Lauren London) och de blir blixtförälskade. Problemet är att hennes familj inte ser Ezra som den nya svärsonen. Speciellt pappa Akbar (Eddie Murphy) visar tydligt sitt missnöje.
 Jonah Hill är en mycket begåvad skådespelare och regissör. Men att komma från mannen bakom pärlan Mid 90`s (2018) är You People en besvikelse. Jonah Hill har bär inte hela ansvaret, ska sägas. Manus och regi står också Kenya Barris bakom. Han är upphovsmannen bakom serien Black-ish (2014–2022) som också den var inne på liknande tema, en svart familj i vit medelklassmiljö.


Det djup som skulle kunnat tagits till vara på flamsas bort. I sketchform i humorprogrammet Saturday Night Live kanske detta hade kunnat fungerat. Eddie Murphy har tidigare gjort en pappa där som upprörs av sin dotters vita pojkvän. Jag sitter och småflinar åt något skämt men inte mycket mer än så. Synd, det är en duktig ensemble och jag hade önskat att David Duchovny skulle fått revansch från senaste magplasket The Estate. Å andra sidan, har vi inte år 2023 kommit längre än att göra komedi på detta tema? 
Nu blir det mest pajigt och många billiga och tröttsamma skämt. Vi har alla sett detta förut och vi kommer att få se det igen.

Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
Regi: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste filmrecensionerna

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler filmrecensioner