The Wackness

Erik Augustin Palm 16:38 26 Nov 2008

Nittiotalsnostalgin prunkar friskt i detta buddydrama om vilsen manlighet. Året är 1994, staden New York och den sexfixerade whiggern Luke (Josh Peck) sommarjobbar som gräslangare i Central Park.Nittiotalsnostalgin prunkar friskt i detta buddydrama om vilsen manlighet. Året är 1994, staden New York och den sexfixerade whiggern Luke (Josh Peck) sommarjobbar som gräslangare i Central Park. Nedstämd och i brist på en flickvän söker han stöd hos en desillusionerad terapeut (Ben Kingsley), som delar Lukes cannabis-intresse och därtill har en het styvdotter. Popkulturella tidsreferenser som exempelvis Kurt Cobains självmord och hypen kring Notorius B.I.G. presenteras aningen forcerat, liksom slackeregenskaperna hos Generation X. Vacklande men charmig omväxling till den autentiska råheten hos Larry Clarks Kids.
Genre: 
Regi: 

Fler filmrecensioner

Filmrecension: Wrong Turn

"Varje sommar behöver en blodig campingtur, en zombieinvasion eller hajtornado att svepas in i när solen sänker sig över sommarstugor och landsortsbiografer."

Filmrecension: Wrath of Man

"En mans vrede är inte att leka med är sensmoralen i Guy Ritchies återförening med den alltid stoiske Jason Statham efter sexton år isär (sedan Revolver)."