Transformers: Revenge of the Fallen

17:28 10 Jul 2009

Låt er inte luras av de elaka robotarna med röda ögon, alla våldsamma explosioner eller att Megan Fox inte verkar kunna synas på skärmen utan att svanka eller puta med läpparna. Transformers är, precis som leksakerna, ämnad för barn och Michael Bay har dock förstått att ingen går och ser Transformers för handlingens skull. Han har istället satt fokus på visuella delikatesser. Och visst är det snyggt, actionpackat och bitvis måttligt underhållande, men också så överdoserat att man får epilepsianfall var femte minut. Dessutom måste han ha missat att filmens stjärna Shia LaBeouf tillbringar större delen av de överdrivet långa två och en halv timmarna med att vråla antingen ”Mikaela”, ”Bumblebee” eller ”argh” i exakt samma tonläge. Har du en lillebrorsa och du känner dig extra snäll kan du bjuda honom på en visning, annars ska du hålla dig långt borta.

Genre: 
Regi: 

Fler filmrecensioner

Filmrecension: Wrong Turn

"Varje sommar behöver en blodig campingtur, en zombieinvasion eller hajtornado att svepas in i när solen sänker sig över sommarstugor och landsortsbiografer."

Filmrecension: Wrath of Man

"En mans vrede är inte att leka med är sensmoralen i Guy Ritchies återförening med den alltid stoiske Jason Statham efter sexton år isär (sedan Revolver)."