Ticket to Paradise

Daniel Hånberg Alonso 09:00 29 Sep 2022

Mina sinnen är under attack. Vad är det som händer? Det är en mysig värmande omfamnande känsla blandat med en övermättad smak av fejkvanilj och en stor parfympuff artificiell ros. Mina tårkanaler kan inte heller hjälpa att översvämmas. Rom-comen är tillbaka!

Nyexade juristdottern Lily (Kaitlyn Dever) drar till Bali med bästisen och faller pladask för en local boy. Bröllop stundar! Det här gillas inte av föräldrarna och exmakarna David (George Clooney) och Georgia (Julia Roberts). De må hata varandra men de hatar mer idén att deras dotter ska kasta bort sitt liv på en sommarfling. Kan de lyckas samarbeta för att få sin avkomma att överge bröllopet?

Vi har inte riktigt sett den här typen av film på säkert tjugo år, om det inte varit en musikal. Till en början är det också svårt att inte känna en viss avsmak för att följa ett gäng rikemansfolk åka till en utopi där inte en enda bortflugen plastpåse syns, alla är supervänliga och inget ont någonsin sker. Men det är väl också vad man vill ha i en sådan här film? Lite småäckligt exotifierande. Så extrem eskapism att man baxnar?

Gamla tjenisarna och charmtrollen George Clooney och Julia Roberts (5:e samarbetet) gnabbas med varandra så skojigt att det blir över till eftertexterna. Det är också när de är i bild som det är intressant. Kärlekstjofräset mellan dottern Lily och undersköna sjögräsodlaren Gede blir mest en påminnelse om hur lövtunn och klyschig handlingen är.

Ibland behöver man bara se två riktiga Hollywoodstjärnor ha kul med varandra. Visst blir man även sugen på att dra till Bali (trots att filmen är helt inspelad i Australien). Sedan är det en matematisk säkerhet att tårarna kommer. Det handlar ju ändå om äkta kärlek i en rom-com. Då spelar det ingen roll hur tom filmen är – blir varm och gråter gör man ändå. 

Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
Regi: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler filmrecensioner