The Trip to Greece

Daniel Hånberg Alonso 09:00 21 May 2020

Så har resan nått sitt slut. Tio år har gått sedan komikerna Steve Coogan och Rob Brydon inledde sin kulinariska odyssé av matätande, imitationer och pikande som fiktiva versioner av sig själva. Efter att ha skämtat sig genom Lake District i Storbritannien, Italien och Spanien är det nu dags för Grekland. Steve och Rob har ”fått i uppdrag” av tidningen Observer att gå i Odysseus fotspår och resa från Troja till Ithaca.

The Trip to Greece är som vanligt den nedbantade versionen av en sex avsnitt lång tv-serie. Hela serien bygger på skojigheterna som kommer ur konflikten mellan komikernas självkarikatyrer; Rob som den lättsamma tv-underhållaren som aldrig kan sluta göra kändisimitationer och Steve, narcissisten med det gigantiska egot som aldrig kan sluta nämna sina Bafta-priser. Som vanligt slängs det även in en liten dramatisk och helt fiktiv sidostory för att knyta ihop filmen, men mest händer inte så mycket. Alls.

The Trip to Greece går ut på att följa två äldre manliga komiker som äter lyxig mat, roastar varandra och reser runt på platser vanliga döda bara ser på just film. Trots det så finns en rejäl comfort food vibe över att se gamla vänner försöka övertrumfa varandra med roliga imitationer. Henry VIII-scenen är värd att ses på repeat på YouTube.

Kanske beror det på att det hela är så himla brittiskt. Regissören Michael Winterbottom lyckas få till en reflekterande tidlöshet som träffar alldeles rätt om man har aptiten för detta puttrande långkok. Ett puttrande som enligt komikerna själva blir den sista vi får ta del av. Med det i åtanke blir The Trip to Greece ett värdigt avslut. 

Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
Regi: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler filmrecensioner