The Huntsman: Winter's War

Edith Olsson 09:00 7 Apr 2016

Den ganska bra idén som havererade i den första Snow White and the Huntsman utvecklas i denna prequel/sequel. Och redan här börjar svårigheterna för The Huntsman. Förvirringen är nämligen total.

Vi får se hur Eric (Chris Hemsworth) tillsammans med en massa andra kidnappade barn uppfostras till ”huntsmen”, han blir kär i Sara (Jessica Chastain) och fördrivs från riket som styrs av den onda häxan Freya (Emily Blunt) som är syster till den lika onda häxan Ravenna (Charlize Theron) som han hjälper Snövit besegra i den första filmen.

Puh. Här ska man då eventuellt pausa och se den första filmen, för att sedan hoppa tillbaks in denna som delvis utspelar sig något senare.

Ravennas krafter i spegeln hotar fortfarande riket och måste beseglas, och Eric tar på sig uppdraget med hjälp av sina dvärgpolare. Den här delen som präglas av ett klassiskt fantasyquest är mest underhållande och minst förvirrad. Dvärgskaran utökas och har fantastiska ordväxlingar, det finns ett tydligt syfte och hade man bantat CGI-användandet så hade det eventuellt dragit upp betyget. Men istället fokuserar ”resan” på Eric och Saras kärlek, Freyas sorg, ännu mer onödiga animationer för att till sist nå ett klimax som tydligt bäddar för fler filmer i The Snow White Chronicles.

Bortser man från den svaga storyn och det förvirrade upplägget är det däremot en snygg och smärtfri film. Båda häxorna är delikat ondskefulla och ser fantastiska ut, actionscenerna är välkoreograferade och habila skådespelarinsatser gör att 1 timme 54 minuter flyger förbi trots onödig 3D.

Kort sagt: med låga förväntningar är The Huntsman: Winter’s War passande för nästan hela familjen när ni inte har något bättre att göra eller se.

Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
Regi: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler filmrecensioner