The Beekeeper

Rikard Gunnarsson 09:00 22 Feb 2024

Pistolerna är laddade och knivarna slipade när actionikonen Jason Statham för sjuttielfte gången ger sig ut på blodstänkt uppdrag, denna gång som hämndlysten biodlare. Fans av skådisen kan glädjas åt att The Beekeeper innehåller det mesta av vad som bör förväntas i en Statham rulle - framförallt tuffa one-liners och våldsam action.

Tyvärr framstår filmen ganska slapp i relation till hur actiongenren utvecklats i modern tid, vilket ger känslan att The Beekeeper hade passat in bättre för 10-15 år sen, och därav har passerat sitt bäst före-datum sedan länge. Actionscenerna är helt enkelt inte upp till standard, och utförandet av storyn framstår högtravande snarare än smart.

Utöver att vara blek i ett blomstrande klimat av underbar action känns det som att Statham, utan att spela på ord, intar en biroll i berättelsen han bör fronta - han dyker nämligen bara upp när kulor avlossas. Detta gör biodlaren Adam Clay till en oinspirerad känslokall karaktär, den tråkigaste sortens actionhjälte, och när han ges utrymme att moraliskt läxa upp ondingar känns det inte genuint.

The Beekeeper håller sig ändå kort och koncist på sin 105-minuters speltid, och det känns onödigt att pracka på med alltför många negativa synpunkter. Statham gör sin grej i ett manus onekligen klippt och skuret för honom, men ett par justeringar hade gjort filmen aningen mer underhållande. 

Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
Regi: 
0 Kommentera

Fler filmrecensioner