Taken 2

Amat Levin 14:50 17 Oct 2012

taken.jpg

En regissör som kallar sig Megaton och vars främsta merit utgörs av Transporter 3. Skrattframkallande brist på originalitet (”Vad händer om exfrun istället för dottern kidnappas den här gången?”). Vilt slungande av granater bland oskyldiga civila. Bad guys som är serbiska. Eller är de albanska? Äsch, de är mörka, pratar bruten engelska (även med varandra!?) och har halvmånar tatuerade på händerna. Amatörmässiga klipp som utelämnar vitala övergångar i berättelsen. Icke-avsiktlig komedi när en pensionerad CIA-agent, som i ärlighetens namn inte ser särskilt smidig ut, likt en gammal Steven Seagal-rulle, är världens farligaste vapen. Och tidernas kanske ostigaste slutscen.
Eftersom kidnappningsdramat Taken blev en otippad succé för ett par år sedan kommer det inte som en överraskning att vi blir påtvingande en uppföljare. Men det enda sättet att bli underhållen av Taken 2 är att ta det som en trollning och låtsas som att det är en parodi på föregångaren.

Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
Regi: 
0 Kommentera

Fler filmrecensioner

Filmrecension: Snömannen

Calle Wahlström har sett Tomas Alfredsons filmatisering av Snömannen, en hafsig mördarjakt som förirrar sig i sin iver att casha in på Nordic Noir-trenden.

Filmrecension: Neruda

Pablo Lallaríns film om den chilenska poeten Pablo Neruda tar med fördel till närmast kiosklitterära medel för att fly sin biografiska fålla.