Sundown

Ronja Larsson 09:00 7 Apr 2022

En bländande sol, turkosa vyer och mönstrade saronger som sveper förbi i vattenbrynet kontrasterar välkommet mot filmens mörka underton. Francos stildrag med hängande helbilder blandas däremot med närbilder på döende fiskar, slemmiga skaldjur och uppsprättade djur, vilket tydligt talar om liv och död.

Neil (Tim Roth) väljer själviskt att stanna kvar i Mexiko när hans syster (Charlotte Gainsbourg) tvingas avbryta deras semester abrupt. Han lämnar lyxhotellet och sitter dag ut och in apatisk och dricker öl på stranden i en ranglig plaststol bland lokalbefolkningen. Tillvaron förvandlas succesivt till allt annat än en semester i de enklare kvarteren han valt att vistas i.

Franco har tidigare behandlat klasskillnader och likaså här med Mexikos fula baksida presenterat i ett vackert format. Det är främst filmens teman som gör den intressant om än den är bra berättad. Handlingen expanderar på ett skickligt vis men innehållet blir något tomt. Likt Roths karaktär som verkar sakna någon personlig resa, då han är lika frånvarande från första till sista scen. Sundown må vara slipad, men den når inte hela vägen fram.

Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
Regi: 
0 Kommentera

Fler filmrecensioner