Självporträtt

Sun Nordberg 09:00 18 Feb 2021

Lene Marie Fossen hade en dröm, att få sina fotografier utställda och erkända. Ända sedan hon plockade upp kameran insåg hon att det var ett sätt att frysa tiden på, med hjälp av fotograferandet kunde hon stanna tiden och behålla sin barndom. Slippa bli en del av vuxenvärlden, den värld hon var så rädd för att hon slutade äta när hon var 10 år.

Det här är en dokumentär om en fotograf men också i allra högsta grad om en sjukdom som plågar, tar sönder och dödar. Så först och främst vill jag varna dig som är medveten att ätstörningar är något triggande för dig. För även om Lene poängterar att hon vill bli uppmärksammad för det hon gör och inte för sin sjukdom, så är anorexin ständigt närvarande överallt. I hennes liv, i hennes foton och i dokumentären om henne. Kan du inte hantera grafiska bilder och dylikt på temat, så skippa att se denna. Du missar ingenting ändå.

Arkivfilmer blandas med utställningsbilder och dagboksliknande klipp. Vi får följa med hem till huset i Norge, på möten med curatorer och visningar med publik, på resor utomlands, till sjukhuset och tillbaka. Även om det är ett naket och självuttömmande berättande från Lenes sida, så känns tyvärr resten krystat och platt. Lika mycket som Lene kämpade för att ta sig upp över ytan, ligger dokumentären och trycker någonstans under den utan att lyckas göra annat än att tråka ut tittaren. 

Selvportrett
Genre: 
Skådespelare: 
Regi: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste filmrecensionerna

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler filmrecensioner