Sightseers

Sebastian Lindvall 17:20 27 Jun 2013

sightseers_02.jpg

Med den suggestiva yrkesmördarthrillern Kill List nästlade sig Ben Wheatley till toppen av mina favoritbritter. Trots att hans nya film Sightseers listas som svart komedi bjuds det även här på gott om otrevligheter, i stil med virknålsspetsade husdjur och sönderslagna ansikten.
Det nyförälskade paret Tina (Alice Lowe) och Chris (Steve Oram) rullar mot den engelska landsbygden på husvagns-semester – eller ”sexuell odyssé”, som de själva kallar det. De hinner inte komma särskilt långt förrän vagnen har gjort slarvsylta av en fotgängare som tidigare betett sig oförskämt mot Chris. Störiga figurer döms till att dödas och dumpas i diket.
Det här är en Natural Born Killers i brittisk trailer trash-tappning, kryddad med fantastiska åttiotalshits (Tainted Love och The Power of Love!) och lysande samspel mellan huvudrollsinnehavarna. Både Alice Lowe och Steve Oram (som även skrivit manuset) har sina rötter i komedi, vilket märks när de träffsäkert skänker värme till även de mest psykotiska ögonblicken.

Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
Regi: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste filmrecensionerna

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler filmrecensioner