Public Enemies

15:23 31 Aug 2009När Michael Mann återanvänder båda-sidor-om-lagen-formatet blir mötet mellan gangster och polis av uppenbara anledningar inte lika ikoniskt som i Heat. Men att Robert De Niro och Al Pacino placerar sig högre än Johnny Depp och Christian Bale på listorna över världens bästa skådisar, hindrar inte det yngre paret från att äga sina karaktärer.

Den må vara aningen stereotyp och uttjatad men Depp spelar rollen som bad boy-charmör till perfektion, och Bale är nästan komiskt stel när han kisar med ögonen och väser fram ord med sin numera patenterade Batman-röst.
Tyvärr är produktionen inte lika storslagen som jag hade hoppats på, men samtidigt är det just för att den är så koncis och välgjord som jag vill ha mer. Det är bara att inse – Public Enemies är ingen biografi och heller inget episkt gangsterdrama. Det är ett avskalat nedslag i de extra turbulenta åren av John Dillingers liv, och som sådan fungerar den utmärkt. –AL

Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
Regi: 

Fler filmrecensioner

Filmrecension: Wrong Turn

"Varje sommar behöver en blodig campingtur, en zombieinvasion eller hajtornado att svepas in i när solen sänker sig över sommarstugor och landsortsbiografer."

Filmrecension: Wrath of Man

"En mans vrede är inte att leka med är sensmoralen i Guy Ritchies återförening med den alltid stoiske Jason Statham efter sexton år isär (sedan Revolver)."