Pitch Perfect 2

Agnes Lindström 15:32 11 May 2015

Under ett framträdande för paret Obama råkar en av medlemmarna i den kvinnliga acapellagruppen The Barden Bellas visa fittan, vilket leder till att gruppen stängs av från framtida tävlingar.

Som vi alla vet är sång det viktigaste som finns, och därför är detta en stor katastrof. Enda sättet för gruppen att slippa undan avstängningen är att vinna världsmästerskapet i Köpenhamn – men att vinna VM verkar omöjligt, resten av världen hatar nämligen allt som kommer från USA... Eller?

Pitch Perfect 2 är en collegefilm om att sjunga i grupp, vilket gör att den har en ganska svag historia. Dramaturgin kan vi redan: det går först bra, sedan dåligt, sedan bra igen. Någon blir kär också. Den skulle lätt kunna avfärdas som en till film i collegehögen, men vid en närmare titt glänser något till. Vad är det jag ser? Smarta skämt? En film om tjejer som har kul ihop utan killar? En film där tjejer är tekniska och musikaliska genier? Att filmen har både kvinnlig regissör och manusförfattare märks. Även om filmen ibland faller in i klyschor och stereotyper känns den förvånansvärt modern. En uppföljare som går om sitt original.

Biosalongen är fylld till bredden av 200 fjortonåringar som skrattar så att de kiknar. Vissa skämt följs till och med av applåder. Jag kan inte låta bli att känna mig varm när jag ser snubbiga killgäng torka skrattårar på vägen ut ur salongen. Ja, Pitch Perfect 2 är en ganska förutsägbar collegefilm. Men den är lite smartare, lite modernare, och ganska mycket mer underhållande än många andra. Och ja, vi får höra Run the World (Girls) i acapellaversion.

Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
Regi: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste filmrecensionerna

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler filmrecensioner