Patti Smith: Dream of Life

Erik Augustin Palm 15:01 19 Sep 2008

I över tio år har Steven Sebring följt rockikonen Patti Smith med närgången kamera. Så närgången att han verkar ha förlorat den distans som en dokumentärfilmare ändå bör ha till sitt ämne...I över tio år har Steven Sebring följt rockikonen Patti Smith med närgången kamera. Så närgången att han verkar ha förlorat den distans som en dokumentärfilmare ändå bör ha till sitt ämne. Patti Smith: Dream of Life är ett passionerat och psykedeliskt porträtt av Smiths många delar. Hon går blixtsnabbt från en fnittrande älva till en demonisk, frustande drakkvinna på scenen. Vänner, barn, älskare, minnen och staden New York får alla stort spelutrymme. Det är inspirerande, inte minst Smiths kontemplativa voiceover. Och det fragmentariserade fotot är ren poesi. Efter två hela timmar luktar det dock för mycket hasch och rökelse. Men att Patti Smith är ett under har man än en gång förstått.
Genre: 
Regi: 

Fler filmrecensioner

Filmrecension: Wrong Turn

"Varje sommar behöver en blodig campingtur, en zombieinvasion eller hajtornado att svepas in i när solen sänker sig över sommarstugor och landsortsbiografer."

Filmrecension: Wrath of Man

"En mans vrede är inte att leka med är sensmoralen i Guy Ritchies återförening med den alltid stoiske Jason Statham efter sexton år isär (sedan Revolver)."