Outlander

Erik Augustin Palm 13:10 11 May 2009

Upplägget till Outlander skulle lätt kunna vara framfantiserat av ett gäng 14-åriga rollspelare under åttiotalets slut, i ett inspiratoriskt rus efter två dygns spelande av Drakar och Demoner, upprepade visningar av Aliens och tio liter Fanta.Upplägget till Outlander skulle lätt kunna vara framfantiserat av ett gäng 14-åriga rollspelare under åttiotalets slut, i ett inspiratoriskt rus efter två dygns spelande av Drakar och Demoner, upprepade visningar av Aliens och tio liter Fanta. Rymdmannen Kainan råkar kraschlanda med sitt rymdskepp någonstans i vikingatidens Nordnorge. Medpassagerare är ett stort, slemmigt monster, vilket Kainan och de hedniska engelsktalande norrmännen gemensamt bekämpar genom att kombinera uråldriga vapen med högteknologisk rymdutrustning. Med i den fjuniga smeten finns också en skön krigarprinsessa à la Xena och visa äldre män med skägg. Som en pubertal fantasyfanatikers drömscenario är det extremt roligt. Som film betraktat är det, såklart, en katastrof.
Genre: 
Regi: 

Fler filmrecensioner

Filmrecension: Wrong Turn

"Varje sommar behöver en blodig campingtur, en zombieinvasion eller hajtornado att svepas in i när solen sänker sig över sommarstugor och landsortsbiografer."

Filmrecension: Wrath of Man

"En mans vrede är inte att leka med är sensmoralen i Guy Ritchies återförening med den alltid stoiske Jason Statham efter sexton år isär (sedan Revolver)."