Önskan

Rikard Gunnarsson 10:41 7 Dec 2023

I kungariket Rosas regerar Kung Magnifico, en magiker med kraften att uppfylla önskningar. När Rosas invånare fyller 18 får de ge sin största önskning till Magnifico i förhoppning att den en dag ska uppfyllas, men det kommer till ett pris - minnet av önskningen kommer att rensas tills den slår in. Ingen har tidigare ifrågasatt detta tills den unga Asha en dag får reda på kungens tveksamma motiv att bevara önskningarna för sig själv.  

Konceptet är klippt och skuret för en Disneymusikal, och kan vid första anblick verka vara en perfekt berättelse för studion att fira sitt 100-årsjubileum med. Dessvärre är utförandet otroligt blekt, vilket resulterar i en film som framstår både narrativt och visuellt ointressant. Önskan följer generisk berättandestruktur utan att kreativt utmana dess troper, vilket resulterar i en förutsägbar historia med inget värdefullt att säga. Animationen passar samtidens animationstrender genom att mixtra traditionell 2D med modern 3D, men det är andefattigt i jämförelse med utmärkta exempel som Mästerkatten 2 och Spider-Man: Into the Spider-Verse - vars unika stil och sinne för detaljer visar hur trendens kvaliteter bör brukas för att framstå på bästa sätt.

Turligt nog innehåller Önskan åtminstone underhållande musikalnummer, som tillför filmens bästa bildliga stunder och poppiga, välskrivna låtar värda att lyssna på även i efterhand. Tyvärr är det den enda positiva bemärkelsen jag kan ge rullen, en annars genomgående medioker upplevelse som inom ett par månader säkerligen kommer vara bortglömd. Hundra år för Disney är imponerande, men Önskan fastslår att dess hundrade år mycket väl kan vara dess svagaste hittills.  

Wish
Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
Regi: 
0 Kommentera

Fler filmrecensioner