Mupparna Most Wanted

Sebastian Lindvall 13:53 4 Apr 2014


När Kermit & Co följer upp comebackfilmen Mupparna görs det återigen med James Bobin i registolen och Nicholas Stoller som medförfattare, den förre känd för Flight of the Conchords och den senare med  regimeriter från Judd Apatow-fabriken (bland annat Dumpad och Get Him to the Greek). Så visst borde det väl gå vägen även utan Jason Segel?

Nej, det går inte alls särskilt bra. Den en gång roliga Ricky Gervais är chockerande trött och tråkig i rollen som Dominic Badguy, skurken med det avslöjande efternamnet. Han snackar till sig jobbet som mupparnas manager för att i smyg byta ut Kermit mot dennes look-a-like – den aktade superskurkgrodan Constantine. Turnén används som en fasad för skurkduons ambitiösa inbrott i europeiska storstäder, medan stackars Kermit skakar galler i ett Gulagläger med namnkunniga medfångar (Danny Trejo spelar sig själv!).

Filmen kan beskrivas som en slags muppkuppmusikal som frossar i bortslösad talang och enerverande sång- och dansnummer. Bortsett då från några få magiska minuter när Tina Fey, i rollen som en sadistisk fångvakt, tar ton till rockiga pianoackord värdiga ett b-spår av Toto. Men även den lilla magin förutsätter alltså att man avgudar Tina Fey och Toto.

 

Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
Regi: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler filmrecensioner