Milk

Erik Augustin Palm 12:43 2 Feb 2009

Milk må handla om normbrytande, men det är inte något som har färgat av sig på filmens stilistiska upplägg. Efter den experimentella Paranoid Park har Van Sant återvänt till ett mer klassiskt berättande.Milk må handla om normbrytande, men det är inte något som har färgat av sig på filmens stilistiska upplägg. Efter den experimentella Paranoid Park har Van Sant återvänt till ett mer klassiskt berättande. Milk tecknar porträttet av San Francisco-martyren Harvey Milk, den första öppet homosexuella folkvalda politikern i USA. Som den kufiske medborgarrättskämpen ser vi Sean Penn, vilket är det som bär filmen (till skillnad från Emile Hirsch smått parodiska sextio-tals-fjolla). Att den hade premiär strax innan höstens nedröstning av homoäktenskap i Kalifornien påminner om vårt samhälles otroliga långsamhet. Lika angeläget som aktuellt.
Genre: 
Regi: 

Fler filmrecensioner

Filmrecension: Wrong Turn

"Varje sommar behöver en blodig campingtur, en zombieinvasion eller hajtornado att svepas in i när solen sänker sig över sommarstugor och landsortsbiografer."

Filmrecension: Wrath of Man

"En mans vrede är inte att leka med är sensmoralen i Guy Ritchies återförening med den alltid stoiske Jason Statham efter sexton år isär (sedan Revolver)."