Mike and Dave Need Wedding Dates

Daniel Hånberg Alonso 12:09 28 Jul 2016

Två losers till partyprissar får ett ultimatum när deras lillasyster ska gifta sig på Hawaii. De måste hitta varsin dejt och de måste vara respektabla, annars är bröderna inte välkomna. Därför lägger de upp en annons på Craigslist. Viralt är bara förnamnet när de får tusentals svar.

Så långt är filmen sjukt nog baserad på en verklig händelse, därefter tar fantasin över och manuset upphör. För vem behöver en story när man har en premiss som denna?

Mike and Dave Need Wedding Dates är en serie skämt levererade av fyra skådisar – Zac Efron, Adam Devine, Aubrey Plaza och Anna Kendrick – med superb komisk tajming som får larva av sig. Visst finns en del skämt som hör mer hemma i en direkt-till-dvd-American Pie, men det var länge sedan jag skrattade så mycket till en ny komedi.

Scentjuven numero uno är Aubrey Plaza, återigen. För Parks and Recreation-skådisen har gång på gång visat vilken talang hon är, trots usla filmer som Dirty Grandpa. Zac Efron får som vanligt ta av sig topless i en scen och alla tycks ha haft väldigt roligt med att improvisera fram dialog.

Filmen funkar för att huvudkaraktärerna, under all idioti, är sympatiska. För en gångs skull matas vi inte med vulgohumor med vidriga människor. Jag skulle gärna se en till film med de här fyra figurerna. Visst är det tramsigt, men det är förbaskat härligt trams.

Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
Regi: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste filmrecensionerna

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler filmrecensioner