Kick-Ass

Amat Levin 14:14 28 Apr 2010

”Åh nej”, tänker jag efter de första minutrarna av Kick-Ass. Okej, runk-, bröst- och oskuldsskämt är rätt skoj, men filmens inledning visar alla symptom på usel fantasi.

Ännu en grov komedi om en nörd som vill knulla. Och ännu en snygg tjej som faller för en tafatt tölp. Gäsp.
Men sedan är det som att regissören Matthew Vaughn kommer på sig själv. Antagligen kom han till insikt efter en sen natts Kill Bill-tittande. För Kick-Ass blir plötsligt så brutalt våldsam att till och med ett barn av åttiotalet behöver blunda.
Filmen handlar om en serietidningsälskande tonåring som, trots att han saknar krafter, bestämmer sig för att bli en superhjälte. Efter några inledande fiaskon och ett lyckosamt ingripande blir han YouTube-kändis och träffar på Big Daddy (en mustaschprydd Nicolas Cage) och Hit-Girl (13-åriga Chloe Moretz, vars mamma kommer att behöva kasta tvålen i munnen på henne) som har sina egna vendettor mot stans maffiaboss. Ni behöver egentligen inte veta mer om handlingen för den är minst sagt i bakgrunden. Det enda ni behöver veta är att Kick-Ass är som ett riktigt rått tv-spel, vissa kommer att bli avtända av själva premissen, medan andra som tar den för vad den är kommer att bjudas på en explosiv berg-och-dalbana.
 

Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
Regi: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler filmrecensioner