It’s a Free World

11:36 28 Aug 2008

Ken Loach och jag hade en någorlunda meningsfull relation fram till 1996. Det var då han plötsligt bestämde sig för att kasta de rika gråtonerna överbord (Family life! Riff Raff!) och istället ägna sig åt relativt oriskabla...

Ken Loach och jag hade en någorlunda meningsfull relation fram till 1996. Det var då han plötsligt bestämde sig för att kasta de rika gråtonerna överbord (Family life! Riff Raff!) och istället ägna sig åt relativt oriskabla godhetsuppvisningar som får pris i Cannes. För It’s a Free World, en knaggligt illustrerad skildring av exploaterade invandrarknegare och den brittiska politik som lett fram det hela prisades han för all del i Venedig. Men den visar ändå med all önskvärd tydlighet att Loach skulle göra betyd-ligt större nytta på ett universitet eller en grävredaktion med ordentliga resurser.

Premiär  22 augusti

Regi: 

Fler filmrecensioner

Filmrecension: Wrong Turn

"Varje sommar behöver en blodig campingtur, en zombieinvasion eller hajtornado att svepas in i när solen sänker sig över sommarstugor och landsortsbiografer."

Filmrecension: Wrath of Man

"En mans vrede är inte att leka med är sensmoralen i Guy Ritchies återförening med den alltid stoiske Jason Statham efter sexton år isär (sedan Revolver)."