This Is It

Amat Levin 16:39 11 Dec 2009

Att se This Is It måste vara raka motsatsen till att se Twilight: New Moon där bioupplevelsen, enligt oberoende rapporter, förstörts av skrikande fjortisbrudar som suktar efter likbleka vampyrer.

Michael Jackson må ha varit lika blek, men jag har aldrig tidigare sett en biopublik vara lika koncentrerad.
Kenny Ortega ska ha kredd för detta då han har skapat en extremt avskalad film, som enbart består av klipp från Jacksons repetitioner inför en serie konserter som av allt att döma hade blivit fenomenala. Det gör att den känns ärlig och vi slipper att få ett konstlat budskap nedkört i halsen. För lyckligtvis har allt snack om Jacksons död skippats och ingen försöker sig på att sammanfatta hans karriär. Att ett gäng dansare i 20-årsåldern får glädjerus av att se en stel, men pigg Jackson uppträda räcker som bevis för hans storhet.
This Is It är sevärd för alla, ett måste för fans och ett värdigt avslut på Michael Jackson-sagan. I alla fall tills nästa samlingsplatta släpps.

Genre: 
Skådespelare: 
Regi: 

Fler filmrecensioner

Filmrecension: Wrong Turn

"Varje sommar behöver en blodig campingtur, en zombieinvasion eller hajtornado att svepas in i när solen sänker sig över sommarstugor och landsortsbiografer."

Filmrecension: Wrath of Man

"En mans vrede är inte att leka med är sensmoralen i Guy Ritchies återförening med den alltid stoiske Jason Statham efter sexton år isär (sedan Revolver)."