Interview

Erik Augustin Palm 16:56 5 Feb 2008
Detta verbalt uppskruvade kammarspel ger först sken av att handla om en banal stolthetskamp mellan den blonderade C-skådisdivan Katya (Sienna Miller) och den überarrogante journalisten Pierre (Steve Buscemi), men då detta är Buscemis nyversion av den mördade, kontroversielle holländske regissören Theo van Goghs original, bär den självfallet på så mycket mer än så. I Katyas enorma Manhattanvåning vecklar historien ut sig till ett grenverk av skarpa reflexioner kring kändisskap och pressetik, makt och kön, uppriktighet och lögn. Miller och Buscemi kastar sig in i ett manipulativt utmanövreringsmaraton, där frågan om den egentliga sanningen är oklar även för åskådaren. Frenetiskt och emotionellt dränerande från början till slut.
Skådespelare: 
Regi: 

Fler filmrecensioner

Filmrecension: Wrong Turn

"Varje sommar behöver en blodig campingtur, en zombieinvasion eller hajtornado att svepas in i när solen sänker sig över sommarstugor och landsortsbiografer."

Filmrecension: Wrath of Man

"En mans vrede är inte att leka med är sensmoralen i Guy Ritchies återförening med den alltid stoiske Jason Statham efter sexton år isär (sedan Revolver)."