I am legend

02:20 6 Feb 2008
Nätt och jämt utvilad efter att ha brottats med rebelliska maskinmän i I, Robot får Will Smith här nöjet att städa upp efter att en kraftfull cancermedicin muterat till oigenkännlighet, dödat 99 procent av befolkningen och förvandlat de återstående till hårlösa solintoleranta, bloddrickande dårar i ett Ground Zero-New York av ett helt annat slag än vår tids dito. Själva historien — som stötts och blötts i 15 år med tilltänkta regissörer som Ridely Scott och Michael Bay — är inte den stora behållningen. Faktum är att man rensat så grundligt i Richard Mathesons klassiska sci fi-roman (twistar, slut, ideologisk bas) att det nu mest liknar ett hands on-intensivt slutprov inom Kaospilotutbildningen. Räddningen är själva New York — en bitvis magiskt nära framtidsskapelse som kunde varit 28 dagar senares lite mer likvida amerikanska onkel.
Regi: 

Fler filmrecensioner

Filmrecension: Wrong Turn

"Varje sommar behöver en blodig campingtur, en zombieinvasion eller hajtornado att svepas in i när solen sänker sig över sommarstugor och landsortsbiografer."

Filmrecension: Wrath of Man

"En mans vrede är inte att leka med är sensmoralen i Guy Ritchies återförening med den alltid stoiske Jason Statham efter sexton år isär (sedan Revolver)."