Hopplös och hatad av alla

Julia Skott 16:06 19 Mar 2009

Simon Pegg är ganska bortslösad som journalisten Sidney Young (alter ego för verklighetens Toby Young) som kommer till New York och fatalt misslyckas med att lyckas på Den Stora Tidningen; hans principer och bitterhet funkar inte alls lika bra i det übercoola stora äpplet.Simon Pegg är ganska bortslösad som journalisten Sidney Young (alter ego för verklighetens Toby Young) som kommer till New York och fatalt misslyckas med att lyckas på Den Stora Tidningen; hans principer och bitterhet funkar inte alls lika bra i det übercoola stora äpplet. Weide verkar ha trott att brittisk humor bygger helt och hållet på underdrift, och inte förstått att det handlar mer om isbergsprincipen – det är mycket som inte syns, men det måste finnas där för att det man ser ska funka. Eller så räknar han med att Peggs blotta existens ska innebära komedi (vilket det i och för sig lite gör; Pegg gör helt klart det bästa av det han tilldelats). Men visst – det är en relativt välgjord och frätande satir över medie- och kändisvärlden. Frågan är kanske om det är en medveten poäng i samma spel att det är sexton år mellan Pegg och hans tilltänkta lustobjekt. De tolv åren mellan honom och Kirsten Dunst, som ska föreställa hans mer jämlika tidningskollega, blir nästan anständiga i jämförelse.
Genre: 
Regi: 

Fler filmrecensioner

Filmrecension: Wrong Turn

"Varje sommar behöver en blodig campingtur, en zombieinvasion eller hajtornado att svepas in i när solen sänker sig över sommarstugor och landsortsbiografer."

Filmrecension: Wrath of Man

"En mans vrede är inte att leka med är sensmoralen i Guy Ritchies återförening med den alltid stoiske Jason Statham efter sexton år isär (sedan Revolver)."