Fair Game

Amat Levin 17:40 8 Nov 2010

Ända sedan George W. Bush lämnade Vita huset har vi fått ett par filmer varje år som på något sätt handlar om terrorister, men vars bad guys ändå utgörs av Fox News-pundande republikaner. Fair Game är en av dessa filmer.

Naomi Watts spelar den hemlige CIA-agenten Valerie Plame som outas när hennes make Joseph, en före detta ambassadör spelad av Sean Penn, skriver en regimkritisk artikel i The New York Times. I sitt tal till unionen hävdar Bush att engelsmännen har säkra uppgifter på att Saddam Hussein köpt uranium från Niger, med enligt Joseph, som har goda kontakter i landet och nyligen var där, är allt en lögn. Eftersom det här bygger på en verklig historia (Chappelle’s Show-fantaster kommer att skratta åt alla yellow cake- och aluminum tube-referenser) vet vi vad som händer sedan, och det är också därför storyn är extra obehaglig. Samtidigt får trovädrigheten en törn när viktiga verkliga händelser, som parets Vanity Fair-intervju, exkluderas.

Skitsamma. Även om politik inte är din grej kan Fair Game ses som ett välspelat familjedrama. Om ett par som försöker hålla ihop under extrem motgång och en man som är beredd att offra sin frus karriär för sin egen.
Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
Regi: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler filmrecensioner