Easy A

Emelie Gunnarsson 14:15 1 Feb 2011

I kölvattnet av sanslöst överskattade Juno har det producerats amerikanska ungdomsfilmer med "rapp" dialog på löpande band. Easy A är definitivt en av de mer lyckade i genren, mycket tack vare Emma Stones obönhörliga charm.

Hon spelar Olive, en grå mus som helt plötsligt blir ökänd över hela skolan när hon får ett slamprykte, något hon förvaltar väl för att behålla sin nyvunna sociala status. Med ett illrött ”A” på bröstet, som en referens till romanen The Scarlet Letter, går hon längs korridorerna, spottar ur sig sarkasmer och provocerar skolans kristna förbund. Det är bitvis skitroligt och även Patricia Clarkson och Stanley Tucci är sjukt underhållande som Olives skruvade föräldrar.
Det är dock synd att unken sexmoralism tenderar att komma fram lite då och då, trots att filmens syfte först tycks vara det motsatta. Det börjar modigt men mot slutet tappar filmen både fokus och nerv, vilket drar ner helhetsintrycket. Men jag älskar fortfarande Emma Stone, hon slår Ellen Page alla dagar i veckan.

Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
Regi: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste filmrecensionerna

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler filmrecensioner