Dirty Grandpa

Daniel Hånberg Alonso 10:03 10 Mar 2016

Ironiskt nog är det enda roliga i Dirty Grandpa Jason Mantzoukas, som vid sidan om skådespeleriet är en del av podcasten How Did This Get Made som med bitsk humor dissekerar usla filmer.

Hur denna dåliga ursäkt till film blev gjord är nämligen en fråga som är värd att ställas. Tyckte filmmakarna verkligen att det var fruktansvärt kul med en gubbe som ollar sin sonson i ansiktet, är besatt av att ligga med en tjugoåring och förolämpar homosexuella vid varje chans han får? För nej, bara för att någon är pensionär så blir det inte automatiskt kul med sexism, svordomar och homofobi.

Storyn är gammal som gamet. Advokaten Jason Kelly (Zac Efron) är bara några dagar från sitt stela bröllop när han tvingas iväg på en road trip med sin änkling till farfar (Robert De Niro) som vill daska liv i sin sonson. Helst vill han dock ligga med småtjejer. Och dricka sprit. Och förolämpa allt och alla i sin väg.

Någonting hände med Robert De Niro vid sekelskiftet. Gubbsjukan slog till och han började göra pinsamma komedier. För något annat än pinsamt är det inte när farfadern konstant dissar sin yngre avkomma. Jason måste ju såklart vara flata för att han klär sig som en yuppie och säkert sitter han dessutom ner när han kissar. Grabbflåset är kräkframkallande. Till och med Danny Glover får dyka upp en snabbis och vara vulgär och sexistisk. Alla ska med!

Dirty Grandpa summeras bäst med det stående skämtet att De Niro stoppar upp en tumme i rumpan på sin sonson vilket är lika roligt som Janne ”Loffe” Carlssons catchphrase ”Skit på dig” i Göta kanal 2. Det vill säga, inte det jäkla minsta. 

Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
Regi: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler filmrecensioner