The Departed

Hannes Dükler 14:32 29 Jan 2007
Vad är det för likhet mellan Woody Allen och Martin Scorsese förutom att båda har arbetat med Leonardo DiCaprio, genomgående låtit New York agera fond och är en knapp tvärhand höga? Jo, de har också det gemensamt att de efter ett antal siochsåfilmer nu verkar vara på väg tillbaka på banan igen.
Lustigt nog sammanfaller det med det faktum att de lämnat Manhattan. Woody har begett sig till andra sidan Atlanten medan Marty den här gången hamnat i Boston.
Som om de själva båda insett att de behövde byta perspektiv. Och det har varit ett bra val. I denna remake på Hongkongthrillern Infernal Affairs spelar Damon och DiCaprio två nyutexaminerade och om varandra ovetande poliser.
Damons Sullivan är planterad av den lokala gangsterbossen (Nicholson, strålande som en slags uppburen Gollum) för att infiltrera polisen.
Det motsatta gäller DiCaprios Costigan — han får i uppdrag att lirka sig in i skurkarnas innersta krets. Båda lyckas alldeles strålande, men när de får vetskap om att någon från andra sidan finns på den egna sidan (eller tvärtom) gäller det att bli först med att inte bli avslöjad. The Departed är tät, grym, välspelad — och levande! Har det hänt i Scorsese lilla värld sedan Goodfellas?
Skådespelare: 
Regi: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler filmrecensioner