Deep Water

Oscar Söderman 09:00 17 Mar 2022

Den erotiska thrillerns storhetstid är sedan länge förgången, död och begraven. När den begav sig syntes regissör Adrian Lynes namn ofta i eftertexterna (9 ½ veckaFarlig förbindelse). 20 år efter sitt senaste bidrag till genren (Unfaithful) är han nu tillbaka med den länge försenade Deep Water. En väldigt oerotisk erotisk thriller med Ben Affleck och Ana de Armas som äkta par och ibland älskare.

Hisspitchen lyder följande: Hon ligger runt, han verkar inte bry sig – eller?

De Armas karaktär Melinda är knappast skygg att ge in till köttets lustar. Parets kompisar oroar sig för Afflecks Vic som inte verkar bry sig om vänsterprasslet. När en av de tidigare älskarna hittas död ifrågasätts den annars apatiska Vic.

Skådespelarna är inte anledningen till Deep Waters misslyckande, de två är fullt habila men långt ifrån sina karriärsbästa framträdanden. Även Tracy Letts, Lil Rel Howery, Jacob Elordi och Rachel Blanchard (!?) syns i biroller. Inte en dålig rollista. I stället är trött och oinspirerad regi av Lyne den stora skurken. Produkten som han har levererat är en fullständigt osexig och mödosam vandring mot en tredje akt som är helt befängd.

Regissören misslyckas inte i brist av talang omkring sig. Tillsammans har Zach Helm och Euphoria-skaparen Sam Levinson skrivit manus, texten hade nog framstått bättre under annan ledning. Levinson är väl en av få som håller den erotiska thrillerns minne vid liv med sin HBO-serie. Kanske skulle han ha tagit över rodret själv när han nu försökt återuppliva den döda genren på film.

Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
Regi: 
0 Kommentera

Fler filmrecensioner