The Dark Knight

Erik Augustin Palm 11:42 28 Aug 2008

Det må vara cyniskt att se Heath Ledgers bortfall som den ultimata PR-kampanjen, men det är precis vad det kom att bli. Genom vetskapen om...Det må vara cyniskt att se Heath Ledgers bortfall som den ultimata PR-kampanjen, men det är precis vad det kom att bli. Genom vetskapen om skådespelarens eget själsliga mörker blir hans porträtt av Jokern naturligtvis ännu obehagligare, ännu en nyans mer psykotiskt. Men även utan denna tragedi skulle det vara Jokern som gör The Dark Knight till en riktigt “dark” film. Därutöver är det lång väg till mästerverket Batman Begins, som andas modern film noire i allt från karaktärsutveckling till de Jean-Pierre Jeunet-liknande stadssymfoniska bilderna av Gotham City. Uppföljaren vill för mycket, med för mycket blottade muskler. Man häpnar, fångas och hisnar. Och blir alldeles matt.
Genre: 
Regi: 
0 Kommentera

Fler filmrecensioner

Filmrecension: Snömannen

Calle Wahlström har sett Tomas Alfredsons filmatisering av Snömannen, en hafsig mördarjakt som förirrar sig i sin iver att casha in på Nordic Noir-trenden.

Filmrecension: Neruda

Pablo Lallaríns film om den chilenska poeten Pablo Neruda tar med fördel till närmast kiosklitterära medel för att fly sin biografiska fålla.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!