Canceled

Andreas Heilborn 10:29 24 Aug 2023

Det är dyrt att gå på bio. Genom att konstatera detta allmänt kända faktum funderar jag på om man ska se en annan skräckfilm än Canceled. Men jag kommer till det. Idén till filmen kommer från Joakim ”Jockiboi” Lundell. Han fungerar även som producent.
 Föredettingarna i Gone Ghosting vill bli stora igen på sociala medier. För att skapa spännande content beger sig spökjägarna till ett övergivet och igenbommat hus. Frågan är om gruppen tagit sig vatten över huvudet.

Är Canceled otäck? Nej tyvärr. Mer som ett utdraget och segt avsnitt av Jockibois teveprogram Spökjakt. Man verkar ha snöat in på jump-scare effekter och det fungerar någon gång, absolut. Men att gång på gång upprepa samma snabba klippning med suggestiv musik för att få publiken att hoppa till fungerar inte. Det leder också till att filmens effekter spelar en större roll än skådespelarna själva. 
Visst, att be om ett utbyggt persongalleri när det kommer till skräck är nog för mycket att begära. Ungdomarna ska slaktas och endast det. Men när inte ens det blir spännande så börjar jag att titta på klockan. Jag önskar snart att husets olycksalige ande kommer att ta kål på alla så att jag kan gå ut och ta del av den sista augustisolen.


Det finns sämre skräckfilmer än Canceled. Men det finns också betydligt bättre i samma genre. Sådana som ger dig mardrömmar långt efteråt och inte söver dig på plats i biosalongen. Så varför ska jag lägga mina surt förvärvade pengar på att se detta. Det ska jag inte. Och inte du heller.

Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
Regi: 
0 Kommentera

Fler filmrecensioner

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!