Brüno

08:00 13 Jul 2009

Du måste älska att trotsa den allmänna opinionen eller helt enkelt sakna all form av humor om du inte tyckte att Borat var ett skrattframkallande mästervärk av pinsamhet.

Den var utmanande, bitvis väldigt smart och visade upp några otursamma amerikaner från deras sämsta sida. Med över 200 miljoner inspelade dollar var det bara en tidsfråga innan Sacha Baron Cohens andra alter ego skulle få chansen att göra om samma bedrift, och iklädd de mest motbjudande munderingar är nu Brüno här redo att chockera. Och visst slår hakan i golvet ett par gånger under visningen. Ibland har jag till och med svårt att hålla mig för skratt. Men mest av allt vrider jag mig i stolen.
Brüno är resultatet av ett filmteam som försöker för mycket. De vill gå över gränsen så mycket i varje scen att när man till slut får se en helikopter av den lite mer barnförbjudna varianten inte ens orkar höja på ögonbrynen. Filmen är långt ifrån en katastrof. Den är bara inte särskilt rolig.
Text: Amat Levin
 

Brüno
Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
Regi: 

Fler filmrecensioner

Filmrecension: Wrong Turn

"Varje sommar behöver en blodig campingtur, en zombieinvasion eller hajtornado att svepas in i när solen sänker sig över sommarstugor och landsortsbiografer."

Filmrecension: Wrath of Man

"En mans vrede är inte att leka med är sensmoralen i Guy Ritchies återförening med den alltid stoiske Jason Statham efter sexton år isär (sedan Revolver)."