Bridesmaids

Amat Levin 12:39 9 Jun 2011

 

Att kalla det här för en kvinnlig Baksmällan är en förolämpning. För det första blir det inte en chick flick bara för att det är kvinnor i huvudrollerna.

För det andra är Bridesmaids betydligt roligare än Baksmällan och alla dess ofrånkomliga uppföljare.
Fantastiska Kristen Wiig spelar Annie, en nyligen dumpad 35-åring som har ett konkursdrabbat bageri på samvetet och nu söker bekräftelse hos Mad Mens John Hamm, som lever ut sin inre douchebag (konstigt nog är han inte kreddad för rollen). När barndomsvännen Lillian (Maya Rudolph) förlovar sig får Annie äran att bli brudtärna, men måste samtidigt kämpa mot Lillians nya kompis (Rose Byrne) om bästa vän-titeln. Detta leder till flygplansincidenter, piniga trashningar av möhippor och allt skörare vänskap. Under allt skrattframkallande ligger en rätt mörk historia om en person som håller på att förlora allt.
Tyvärr är Bridesmaids inte fri från humorklyschor och komedifällor. De överviktiga är de som framställs som mest korkade och primitiva, Annies begynnande kärleksliv är förutsägbart och filmen är minst en halvtimme för lång. Den är inte revolutionerande bara för att det är kvinnor istället för män som står för äcklet, men Bridesmaids är vårt enda och bästa försvar när uttjatade barn i manskroppar försöker förstöra vår komedisommar.
 

Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
Regi: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler filmrecensioner