Book club

Oscar Westerholm 10:00 30 Aug 2018

När Fifty Shades of Grey kom ut 2011 ökade försäljningen av Amazons läsplatta Kindle. Det var nämligen lättare att läsa den på tunnelbanan om det dina medpassagerare såg var en svart monolit, inte omslaget till en hårdpornografisk bästsäljare. När fyra medelålders kvinnor ger sig an E. L. James roman råder inledningsvis en viss skepsis, men romanen visar sig bära på ett slags kraft som väcker känslor inom dem de inte känt på mycket länge.

Det är förmodligen få filmer på årets biorepertoar som kommer att kunna konkurrera ut Book Club som årets fulaste film. Stundtals är det faktiskt häpnadsväckande hur lite tid som verkar lagts ner på att överhuvudtaget göra filmen möjlig att titta på. Nej, låt publikens ögon blöda! Fotokompositionen är oproportionerlig och skev, färgkorrigeringen verkar ha uteblivit i postproduktionen och minimalt med tid verkar ha lagts ner på att få de inköpta stämningsbilderna att bli en del av helheten. Problemet är att dessa bilder faktiskt har produktionsvärde, medan resten av filmen verkar ha lagt sina pengar på annat. Oklart vad. Kanske för att inhandla vissa litterära rättigheter.

2018 har varit ett dåligt år för romantiska komedier. Netflix har spottat ur sig ett par ojämna filmer, men på bio har det nästintill varit stendött. Book club förändrar inte detta faktum. Den stryker snarare ett streck under det.

 

Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
Regi: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste filmrecensionerna

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!