Bolt

Erik Augustin Palm 15:15 5 Mar 2009

Som en Truman Show från fablernas värld dimper Bolt ned i 3D-filmens revivalvåg. Men det är inte bara storebror-ser-dig-perspektivet och 3D-glasögonens obekväma passform som känns igen.Som en Truman Show från fablernas värld dimper Bolt ned i 3D-filmens revivalvåg. Men det är inte bara storebror-ser-dig-perspektivet och 3D-glasögonens obekväma passform som känns igen. Den gulliga jycken Bolt spelar ovetande med i en tv-serie där han fått superkrafter som lasersyn och jordbävningsskall. När han av misstag skeppas till New York och ska ta sig hem till matte i Los Angeles på egen hand, upptäcker han sin högst ordinära dödlighet. Trots att ingenting egentligen är nytt här fungerar denna Buzz Lightyear och Lassie-cocktail utmärkt. Disney har gjort en högst roande barnfilm som en vuxen publik definitivt kan uppskatta trots att den tillägnas få passningar.
Genre: 
Regi: 

Fler filmrecensioner

Filmrecension: Wrong Turn

"Varje sommar behöver en blodig campingtur, en zombieinvasion eller hajtornado att svepas in i när solen sänker sig över sommarstugor och landsortsbiografer."

Filmrecension: Wrath of Man

"En mans vrede är inte att leka med är sensmoralen i Guy Ritchies återförening med den alltid stoiske Jason Statham efter sexton år isär (sedan Revolver)."