Bodies Bodies Bodies

Poya Salari 09:00 8 Sep 2022
Med ett pang-på-tempo, tacksam speltid och charmiga skådisinsatser är Halina Reijns skräckkomedi Bodies Bodies Bodies lätt att tycka om. Det är en kul film om stereotypiska Gen Z-kids och den ständiga huvudvärken runtomkring dem.
 
Mitt under en orkan, isolerade i ett mansion, utan internet-tillgång eller någon annan mottagning till omvärlden befinner sig ett gäng rika festsugna ungdomar. När stormen peakar eskalerar också tillställningen. Efter ett mystiskt dödsfall måste de resterande i gänget kämpa för att överleva samtidigt som de försöker lösa detta whodunnit-pussel för att ta reda på vad som har hänt.
 
Filmens humortoppar må vara få men de är höga. Manuset är smart och välskrivet. Det bjuds på en härlig dos av självironi och satir, tillsammans med ett väl utfört thriller-element. Castingen är verkligen lyckad då samtliga skådisar gör det mesta av sina roller. Amandla Stenberg och Maria Bakalova spelar huvudrollerna med bravur, men störst imponerar Rachel Sennott med en härlig komisk timing. Även Pete Davidson känns som klippt och skuren för sin roll.
 
Bodies Bodies Bodies är inte nödvändigtvis en film som man sitter och reflekterar över speciellt mycket i efterhand. Det är snarare en snabb, explosiv åktur som upplevs i realtid. Det må kallas för ytlig underhållning, men det är likväl underhållning.
Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
Regi: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler filmrecensioner