Australia

Julia Skott 13:01 2 Feb 2009

Luhrmann vill gärna försöka berätta en historia och återskapa en period och dess känsla samtidigt – se la vie bohéme på Röda Kvarnen. Men när han tar sig an en nations skamliga rasförflutna...Luhrmann vill gärna försöka berätta en historia och återskapa en period och dess känsla samtidigt – se la vie bohéme på Röda Kvarnen. Men när han tar sig an en nations skamliga rasförflutna, en klassöverskridande kärleksberättelse, en underdogkamp om land och boskap, och en aboriginpojkes coming-of-age allt på en gång – och dessutom ska få plats med enorma naturbilder – blir det för mycket. Någon borde rappat honom på knogarna mellan varven och dragit i tyglarna, särskilt när han envisas med att stoppa in Somewhere Over the Rainbow gång på gång.
Genre: 
Regi: 

Fler filmrecensioner

Filmrecension: Wrong Turn

"Varje sommar behöver en blodig campingtur, en zombieinvasion eller hajtornado att svepas in i när solen sänker sig över sommarstugor och landsortsbiografer."

Filmrecension: Wrath of Man

"En mans vrede är inte att leka med är sensmoralen i Guy Ritchies återförening med den alltid stoiske Jason Statham efter sexton år isär (sedan Revolver)."