Apornas Planet: (R)Evolution

Kristoffer Viita 15:46 1 Sep 2011

 

Hjärnforskaren Will Rodman (James Franco) jobbar för ett ondskefullt kapitalistiskt läkemedels-företag där chefens ambitioner är ”du blir känd, jag blir rik”. Will letar dock efter ett bote-medel för sin pappas Alzheimers och blandar en gencocktail som inte bara botar hjärnsjukdomar (Newsflash: James Franco klarar av allt) utan också ökar intellekt. Försöksapan Ceasar reagerar extra starkt och utvecklar smarthet i nivå med en människa. Men när apan går till våldsamt försvar för Wills pappa fängslas han i en bur där andra försöksapor förvaras. Snart inser Ceasar potentialen i apornas antal. Cue: Uppror.
Det är ingen slump att den här filmen kommer när samma sak händer i, tja, hela världen. Nystarten av Apornas Planet-serien är faktiskt en vettig förklaring, i sin mest underhållande form, på varför Londons fattiga tonåringar plundrat och slagit sönder sina hemkvarter. Och den moderna tonen på science-fiction-känslan (vag) gör dramat och ursinnigheten mer trovärdigt.

Genre: 
Skådespelare: 
Regi: 

Fler filmrecensioner

Filmrecension: Wrong Turn

"Varje sommar behöver en blodig campingtur, en zombieinvasion eller hajtornado att svepas in i när solen sänker sig över sommarstugor och landsortsbiografer."

Filmrecension: Wrath of Man

"En mans vrede är inte att leka med är sensmoralen i Guy Ritchies återförening med den alltid stoiske Jason Statham efter sexton år isär (sedan Revolver)."