Up in the Air

Amat Levin 15:46 3 Feb 2010En som vanligt överdrivet smooth Clooney spelar Ryan Bingham, en konsult som hyrs in när företag varslar. Han har en omöblerad etta i Omaha, tillbringar 300 dagar om året med att flyga till olika orter och sparka folk, och hans relationer består av alkoholdränkta one night stands med flygplatsragg.

Gymnasiets Psykologi A säger oss att han flyr något, och när en snärtig kollega genom en dator med webbkamera effektiviserar varslandet är Binghams luftburna dagar över.
Moralkakan om familjeliv kontra avskildhet må vara svårtuggad, men Up in the Air är en berättelse som, med sin förankring i lågkonjunkturen, känns obehagligt äkta. Det är en berättelse som lyckas vara rolig trots att den handlar om alienering, förlegade tjänster och taskig ekonomi. Och det är en film där vi för en gångs skull får se Clooney vara sårbar. Att Vera Farmiga är fenomenal som kvinnlig player får ses som en ren bonus.
 

Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
Regi: 

Fler filmrecensioner

Filmrecension: Wrong Turn

"Varje sommar behöver en blodig campingtur, en zombieinvasion eller hajtornado att svepas in i när solen sänker sig över sommarstugor och landsortsbiografer."

Filmrecension: Wrath of Man

"En mans vrede är inte att leka med är sensmoralen i Guy Ritchies återförening med den alltid stoiske Jason Statham efter sexton år isär (sedan Revolver)."