Drinktävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic tar en paus 2020. Istället kommer Schweppes under våren och sommaren att öppna upp en ny digital tävling med fokus på drinkinspiration. Sveriges bästa Gin & Tonic anordnas som vanligt igen redan nästa år.
Idag den 9 april är det internationella GT dagen, vilket brukar betyda att anmälan till Sveriges Bästa Gin & Tonic öppnas. Istället har nu beslutet fattats om att ställa in årets upplaga med anledning av coronaviruset. Tävlingen planeras emellertid att hållas som vanligt igen under nästa år.
Tävlingsarrangören Schweppes lovar dock att alla hemmamixare och bartenders som just nu sitter på receptet till Sveriges godaste drink kommer få möjlighet att bevisa det i en annan form.
– Vi vet att kreativiteten är hög därute och vi vill fortsätta vara navet för svenska folkets drinkinspiration. Inom kort kommer vi att bjuda in till en ny nervkittlande utmaning anpassad efter dagens förutsättningar, så ett tips till dig som tycker att drinkar är kul är att hålla utkik på Schweppes digitala kanaler och drinkgeneratorn.se, säger Åsa Store produktchef för Schweppes.
Dagen till ära passar vi på att tipsa om förra årets vinnardrinkar som innehöll både hög kreativitet och en närhet till originalet. Såhär såg recepten ut.
PINK ON PINK
Ingredienser:
Schweppes Premium Mixers Tonic & Pink Pepper, 50 ml Stockholms bränneri Pink gin, 5 ml picklad rabarber och rabarberlag gjord på 1 dl ättiksprit, 2 dl strösocker och 3 dl vattenrabarber, samt fläderspray gjord på ett knippe färsk fläder och vodka.
Gör så här:
Gör en klassisk 1-2-3 lag: koka upp ättika, vatten och socker, och rör tills sockret löser sig. Häll lagen över din rabarber och låt kallna. Gör flädersprayen genom att låta flädern kallinfusera i vodkan under två dygn. Täck sedan insidan av glaset med en lång bit picklad rabarber. Addera isen och den picklade rabarberlagen. Häll i Stockholm Bränneri Pink Gin och toppa med Schweppes Premium Mixers Tonic & Pink Pepper. Spraya med fläderspray. Servera i ett klotglas med fot.
LAST NIGHT IN SWEDEN
Ingredienser:
Schweppes Premium Mixers Tonic & Hibiscus, 4 cl A ship full of IPA, 1 kvist rosmarin, 1 kvist citronmeliss, 2 cl mango- och passionsfrukspuré gjord på mango, passionsfrukt, flädersaft och limejuice.
Gör så här:
Mixa ihop lika delar av mango, passionsfrukt, flädersaft och limejuice till en slät puré. Ta rikligt med grovt krossad is i glaset. Fyll på med gin, mango & passionsfruktspuré och häll i Schweppes Premium Mixers Tonic & Hibiscus. Toppa med IPA:n och garnera med rosmarin och citronmeliss. Servera i ett highballglas.
Du hittar mer drinktips på drinkgeneratorn.se.