Sommaren '71

Sebastian Lindvall 10:18 30 Jun 2016

Svältfödd på relationsdraman om lesbisk kärlek kan man framförallt uppskatta Sommaren ’71 för allt den inte är. Den är befriad från den manliga blicken, sentiment och pekfringar, schabloner och tillrättalagda scener. Kyssarna och känslorna är passionerade, men utspelas inte i ösregn. Sorgen är påtaglig i det riktiga utan att bli överdriven eller fantastisk.

Carole (Cécile De France) och Delphine (Izïa Higelin) möts av en slump, och senare i den feministiska kampen. Tycke uppstår. Men även om det för Carole, utbildad och boende i Paris, är en ny upplevelse att bli kär i en kvinna är de verkliga valen begränsade för den mer erfarna Delphine. Hon och hennes föräldrar driver en gård i norra Frankrike dit vare sig kvinnokamp eller samkönad kärlek har nått. Gården är viktig för Delphine, så när fadern blir sjuk flyttar hon tillbaka. Snart följer Carole efter och framtiden blir plötsligt påtaglig för dem båda.

Catherine Corsini skildrar skickligt ett förhållande. Visst ligger omvärldens omoderna syn på lesbisk kärlek som en våt filt över deras liv, visst kunde det kanske hade kunnat gå annorlunda om det var nutid. Men framförallt är Sommaren ’71 en dissikering av ett förhållande mellan människor med brister och olika förutsättningar, där ansvar och val ibland också är en del av kärleken. 

Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
Regi: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler filmrecensioner